Партизан (Челопечене) спечели Мини футболна лига - София

Аматьорският тим Партизан (Челопечене) спечели столичния шампионат на Мини футболна лига, след като във финала победи с 2:1 друг отбор от район „Кремиковци” – Червена звезда. Срещата се игра в многофункционалната спортна зала в квартал „Челопечене” и беше наблюдавана от приблизително 150 ентусиазирани зрители.

Турнирът в София беше организиран в партньорство между „Спортс Мениджмънт България”, Мини футболна лига и район „Кремиковци” на Столична община. Той продължи приблизително 3 месеца и стана известен като първият безплатен шампионат по мини футбол в България. В състезанието взеха участие 14 от най- силните столични отбори, които бяха разделени в две групи.

Бронзовите медали бяха спечелени от „Бодрите”, които в основния си състав имаха петима футзал играчи – трима от „Левски София Запад” и по един от „Ферион” и „Танг Ра”. Те надиграха в малкия финал „Фенс” с 4:3. На пето място завърши „Отбор на надеждата”. Голмайстор на турнира стана Асен Станков от „Фенс” с 13 попадения. Призът за най-добър вратар взе Ангел Симеонов от „Отбор на надеждата”. Наградата за феърплей отиде при състава на „Джентълмените”. Шампионската титла в столичното първенство осигури на „Партизан” (Челопечене) безплатно участие в републиканското първенство на Мини футболна лига в курорта "Константин и Елена" от 27 до 29 май. Отборите заели до четвърто място в София също могат да се включат в турнира срещу заплащане. В републиканското първенство ще играят 16 тима от градовете София, Варна, Пловдив, Казанлък, Белослав, Силистра, Бургас, Дряново и др. Отборите ще бъдат настанени в хотел „Глория”, а спортната база се намира в непосредствена близост. Републиканският шампион ще получи правото да участва безплатно в голям международен турнир с участието на състави от Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Германия, Украйна, Беларус и Молдова. Събитието вероятно ще се проведе в град Дряново в началото на септември.