Пари като шума: Адвокат твърди, че 80 млн. долара хонорари за Блатер били нещо нормално

снимка: БТА/AP

Коммпенсационните изплащания и хонорари на Сеп Блатер са били правилно получени от него, честни и сравними с други лидери на световни спортни организации и професионални лиги, гарантира адвокатът на швейцареца Ричард Калън пред агенция Франс Прес.

По-рано от ФИФА съобщиха, че Блатер, бившият генерален секретар на организацията Жером Валке и Маркус Катнер- заемащ през годините различни финансови позиции, както и изпълняващ длъжността генерален секретар, са изписали за себе си бонуси в размер на 80 милиона долара в последните пет години.

"Ние чакаме с нетърпение старта на процедурата, за да докажем, че президентът на ФИФА Сеп Блатер е получил правилни, честни и сравними с другите ръководители на спортни организации бонуси", каза въодушевен Калън. От прокуратурата в Швейцария пък потвърдиха, че вече абсолютно всички договори на въпросните три персони, които са обект на проверка и разследване, вече са в ръцете на държавното обвинение.

"Договорите и на тримата бяха иззети при обиск на офисите на ФИФА и в момента цялата документация е в прокуратурата в Цюрих, се казва в кратко тяхно съобщение.