Палячо №1 на бокса заплаши Кубрат Пулев

снимка: youtube.com

Кубрат Пулев отново бе предизвикан. След като не един или двама боксьори изразиха желание за двубой с българина, този път Кобрата получи "предложение" от малко по-различен тип.

Ръкавицата хвърли никому неизвестният Чарли Зеленоф, който очевидно дори не е в категорията на Пулев. Зеленоф едва ли тежи повече от 60 килограма, но живеещият в Калифорния ентусиаст предизвика Кобрата със "специално" видео в интернет.

На него кльощавият боксьор показва силата си - по негови собствени думи, сипейки закана след закана по адрес на българина. От изявлението му става ясно, че той е комуникирал в Twitter с човек, който се е представял за Кубрат Пулев.

А резултатът от цялата работа е налице:

Проучване на Sporta.bg обаче установи, че въпросният Чарли Зеленоф далеч не е неизвестна фигура в боксовите среди.

Американец от руски произход, Зеленоф дори не е професионален боксьор. Той е популярен по-скоро с безумното си поведение във и извън интернет, което дори му е носело и пердах в някои случаи. Ентусиастът обича да се представя за боксов шампион, сипейки закани и обиди наляво и надясно, дори разхождайки се с фалшив пояс на рамото.

Безспорно най-популярният момент в "кариерата" му е спарингът с Флойд Мейуедър - старши - бивш професионален боксьор, легендарен треньор и баща на боксьор №1 на планетата Флойд Мейуедър.

Въпреки, че е с около 40 години по-възрастен от наперения палячо, Мейуедър - старши набързо натупа Зеленоф в импровизиран спаринг между двамата. Макар и в последствие младокът да разправя, как е "разказал играта" на Мейуедър.

Кубрат Пулев не е и първото голямо име от тежка категория, което около 60-килограмовият Чарли Зеленоф предизвиква открито.

Държейки пояса-играчка на дясното си рамо, напереният младеж хвърля ръкавицата и на световния шампион Владимир Кличко. При това правейки го така, че да изглежда съвсем сериозен:

Всъщност, Чарли Зеленоф има изигран един мач, който може да бъде наречен професионален. Това се случва преди няколко години, когато той се изправя срещу Андрю Хартли. Зеленоф обаче сам хвърля кърпата, след като остава изумен, че е ударен в лицето от своя опонент!?

Какво можем да добавим... по-добре Кубрат Пулев да внимава, защото едва ли би му било лесно на ринга срещу толкова сериозен съперник.