Отзиви след Банско - Миньор

снимка: 7 дни спорт

След днешното равенство в първия осминафинален двубой от турнира за купата на България по футбол /1:1/ с отбора на Миньор /Перник/ старши треньорът на домакините от Банско Йордан Самоковлийски изказа задоволство, независимо от пропуснатата възможност за победа.

 

"Мисля, че днес стана един прекрасен мач с много голови положения, с добро движение и на двата отбора, коментира той. Може би след попадението на Миньор тръгнахме да играем футбол, преди това бяхме леко притеснени. След това поехме инициативата и мисля, че през цялото време я държахме.

 

Създадохме четири-пет голови положения, за съжаление ги пропуснахме, което не се случва за първи път. Най-важно е, че отборът има облик, има самочувствие, има настроение, има футболни достойнства. Това ме радва и съм оптимист за бъдещето на този отбор."

 

Попитан за оценката му за есенния полусезон за отбора на Банско, Самоковлийски отговори, че на 80 процента е доволен от всичко, което са свършили неговите футболисти.

 

"Разбира се, каза той, имахме и слаби представяния, но повечето мачове играхме на ниво, бележим и навън постоянно по два, по три гола, даже и пет. Пак ще повторя: важно е, че отборът има потенциал и може да победи всеки съперник.

 

Разбира се, в ситуациите пред гола трябва да бъдем по-спокойни и уверени, но всички са млади момчета, нямат достатъчно опит и са припряни често, както днес Николай Иванов пропусна две положения сам срещу вратаря."

 

Ако се намерят класни футболисти, клубът от Банско би се подсилил между двата полусезона, добави Самоковлийски, но според него и този отбор може да се развива, защото момчетата, по думите му, са безупречни.