Откриха официално новото спортно бижу на националите: Босът на УЕФА лично видя базата

снимка: lap.bg

Българският футболен съюз официално може да се похвали с чисто нова база. Днес БФС откри съоръжението в Бояна. Лично президентът на УЕФА Александър Чеферин присъства на събитието, а родният шеф на футбола Борислав Михайлов го разведе из базата. 

Още именити гости уважиха откриването. Сред тях бяха хърватската легенда Звонимир Бобан, членове на Изпълома на УЕФА, министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, както и членове на Изпълкома на родната футболна централа. 

Бижуто се намира в резиденция "Бояна" и има три терена, хотелска и административна част.

На откриването бе отбелязана годишнината от онзи велик момент когато България сложи Франция на колене насред "Парк де Пренс".

Бобан представлява президентът на ФИФА Джани Инфантино. Той сподели, че е наистина впечатлен от новата база.

"Израснал съм в едно малко градче, на един кален футболен терен. Това, което Боби и екипът му са направили е изключително приятно. Това, което сте направили тук е нещо може би невероятно. Чудесно е да видим този футуристичен център. Той ни показва как времето лети. Поздрави за всички българи и всички, които помогнаха за проекта. Пожелавам на тази база да израсне едно поколение, като това на Боби, Стоичков и Лечков."