Отборът за Купа "Дейвис" заминава за Финландия в неделя

снимка: bgtennis.bg

Националният отбор на България за Купа "Дейвис" ще завърши лагера си в столичната зала "София" в събота. На следващия ден капитанът Тодор Енев, първата ракета Тихомир Грозданов и дебютантът Динко Халачев отлитат за Финландия. В Хелзинки от 31 януари до 2 февруари е двубоят от втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Димитър Кутровски и Александър Лазов ще се присъединят към отбора във Финландия, тъй като в момента участват на турнир в Германия.

"Въпреки че Ярко Ниеминен е в състава на съперника, смятам, че имаме своите шансове за успех. Надявам се момчетата да излязат пределно мобилизирани в Хелзинки. Атмосферата в отбора е отлична. БФТ ни осигури всичко необходимо за подготовката. С нас ще пътуват също лекар и физиотерапевт", заяви Тодор Енев.

Капитанът на домакините Ким Тиликайнен е повикал освен №39 в световната ранглиста Ярко Ниеминен, Мики Континен, Херко Поланен и Хенри Континен.

При успех на България, отборът ще се изправи на четвъртфиналите от 4 до 6 април срещу победителя от срещата Босна и Херцеговина - Гърция. При загуба националите ще играят на същите дати мач за оставане в групата срещу загубилия в двубоя в Сараево.