Отбор от "А" група остана без ръководство

снимка: struma.bg

Ръководството на закъсалия елитен футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) се оттегля, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Антонио Сакаджийски. Това ще бъде оповестено официално на Общото събрание на Пирин в сряда в Гоце Делчев, посочва БТА.

"Оттегляме се. На общото събрание в сряда ще трябва да се избере ново ръководство. Аз повече няма да съм председател на Управителния съвет", коментира Сакаджийски.

Пирин е на последно място в класирането във втория си пореден сезон в "А" група със само 9 точки след 18 изиграни мача.

"Опитахме всичко - и треньорски рокади, и какво ли не, но явно не става. Дадохме и не малко пари. Аз и хората около мен оставаме фенове на отбора и ще помагаме с каквото можем, но категорично се оттегляме от управлението на клуба", коментира още Сакаджийски.

Той и вчера беше на стадиона и изгледа най-убедителната победа в елита срещу Любимец с 5:2. Засега няма индикации кой ще бъде избран да ръководи клуба.

От началото на новия век за издръжката се грижеше основно местната община с изключение на последните малко повече от 2 години, в които Антонио Сакаджийски и неговите партньори поеха отбора и той влезе в "А" група. Много ще се разчита отново на кмета Владимир Москов.