"Отбор на надеждата" загуби от домакина Чили

Отбор на надеждата” загуби с 1:9 от домакина Чили първия си мач от втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора.

Националите направиха опит да се надиграват с класния си съперник в първите минути на срещата, но не им достигнаха физика и самочувствие. Същевременно чилийците изненадващо смениха тактическата си постройка за мача си с „Отбор на надеждата”.

Единственото попадение за българския тим отбеляза Исус Чавдаров от старозагорския дом за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия”. В другите два мача в нашата група Унгария победи Австрия с 3:2, а Намибия надигра Гърция със 7:4.

В следващите два дни „Отборна надеждата” трябва да играе срещу всеки от тези четири отбора. Националите срещат днес от 18:00 часа българско време състава на Гърция, а в 21:40 часа ще се противопоставят на традиционния си съперник от последните две години Намибия.

През 2012 година в Мексико Сити африканците спечелиха след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи, а миналата година в Познан българският тим надигра съперника си с 5:3.