От Нефтохимик отрекоха да са гонили играчи

снимка: neftochimic.com

Нито Живко Петков, нито Любомир Божинов са отстранени от отбора, заяви днес пред БТА изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов. Той изрази учудването си, че се пускат в общественото пространство подобни неверни неща.

И двамата тренират с основната група и ако старши треньорът Златко Янков реши да ги използва в мачовете, може да го направи, каза още шефът на нафтата. В сряда от 19 часа Нефтохимик играе градско дерби с Черноморец на стадион Лазур, а изпадналият и на теория зелен отбор все още няма яснота къде ще играе домакинските си мачове в Б група.

"Да, действително имаме договор с Йордан Лечков за използването на стадиона в Сливен за една година. Но никой не е казал, че нещата са 100-процента в тази посока. За нас това е краен вариант, а не първи. Ние сме от Бургас и целта ни е да играем в града или съвсем близко до града, за да улесняваме максимално нашите привърженици", каза още Джамбазов.

Той заяви, че играчите от зеления отбор няма да излизат на лагер преди дербито, а единственият проблемен играч Михаел Орачев е напълно готов и може да вземе участие в мача.