От Монако обясниха за раздялата с Бербатов

снимка: asm-fc.com

Френският гранд Монако обяви по-рано през седмицата раздялата си с българския нападател Димитър Бербатов, който прекара сезон и половина с екипа на монегаските по терените на Лига 1.

Треньорът на отбора Леонардо Жардим обясни пред най-авторитетния спортен вестник в страната „Екип“ причините, които са го провокирали да сложи край на отношенията си с Бербо.

„Монако може да си позволи да плаща толкова висока заплата на футболист, само ако той е ключова част от титулярния състав. Най-високо платените ни играчи са именно тези, които са решаващи и помагат на младоците да се развиват.

Той (Бербатов) има изумителни качества, но вече не може да играе във всеки мач. Също така играч от неговия калибър не заслужава да прекрати кариерата си като резерва“, обясни Жардим, визирайки в началото месечното възнаграждение на българина – 300 хиляди евро.

Бербатов има общо 18 гола с екипа на Монако във Франция – 13 от тях бяха реализирани през календарната 2014 година, което е най-доброто постижение за играч в състава на Жардим. В последните месеци от сезона в Лига 1 обаче Митко загуби титулярното си място за сметка на изгряващата звезда на френския футбол Антони Марсиал.