От Миньор защитиха Буферо: Прострелял фена при самозащита

Привържениците от фенклуба на Миньор (Перник) защитиха честта на своя тартор Петър Илиев, по-известен като Пешо Буферо. Той се замеси в страшен скандал, след като простреля фен на Хебър с римска свещ в мача между двата тима на стадион "Христо Бенковски" в Пазарджик, а след това бе задържан от полицията. Пострадалият бе откаран в болница, а според лекарите той е извадил късмет, че изобщо е жив. Феновете на Миньор обаче защитиха с декларация председателя на фенклуба, като заявиха, че той е използвал подръчни материали при самозащита.

"Ние, привържениците на Миньор (Перник), остро осъждаме акта на насилие и опитът за убийство на наши колеги по време на футболен мач в Пазарджик. Нищо неподозиращи зрители, сред които жени и малки деца, бяха атакувани по най-долния начин в момента на влизане на стадиона от някакви комплексари, които с метални пръти нахлуха в сектора ни. Всеизвестно е, че привържениците на Миньор не бягат, така че само късметът и навременната намеса с подръчни средства на председателя ни Петър Илиев предотврати най-лошото. Както преди години в Ихтиман, така и сега стана ясно, че нападателите са привърженици на столични отбори. Смятаме, че вина за грозния инцидент носи само и единствено ФК Хебър, който не бе осигурил безопасност по трибуните. След многократно гледане на видеозаписа от инцидента считаме, че нашите действия са самоотбрана. За пореден път заявяваме, че феновете на Миньор не нападат, но и никога не отстъпват.

Умишлено изчакахме с разпространението на тази декларация, за да отминат емоциите. Призоваваме хората, от които зависи сигурността по стадионите да си свършат работата, за да бъдат избегнати подобни сблъсъци в бъдеще", се казва в декларацията на фенклуба на Миньор (Перник).