От ЦСКА-София предложиха Антон Генов за шеф на съдиите

снимка: WTV

Антон Генов е бил предложен на Борислав Михайлов за председател на Съдийската комисия към БФС след оставката на Петър Петров, пишат колегите от "Меридиан Мач". Както знаете, Петров си тръгна след назрелите скандали с мачовете Лудогорец - Септември и Дунав - ЦСКА-София. Сега на негово място може да застане председателят на Асоциацията на съдиите.

За Генов са лобирали също от ЦСКА-София. Шефът на БФС обаче не бил склонен на този вариант заради скандалите около габровеца както по време на съдийската му кариера, така и в работата му извън футбола. Според него това назначение нямало да се хареса на УЕФА, а Боби се ползва с изключително доверие в европейската футболна централа, където е част от изпълнителния комитет и отговаря за Съдийската комисия.

Самият Генов искал да стане наблюдател или делегат на УЕФА, но имал черен печат заради някои скандали по време на международната му кариера. Той беше разследван след контролата Македония - Канада (3:0), в която отсъди четири дузпи. През есента на 2006 година българският рефер бе спрян за наряд за мача от евротурнирите между Херта и Одензе.