От ЦСКА 1948 се заканиха на Ботев

„Отборът на „Ботев“ (Пловдив) е фаворит, но ние няма да се дадем без бой“. Това обеща пред БНР старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков. Воденият от него тим от втора лига приема утре състава на „Ботев“ Пловдив в среща от 1/16-финалите за Купата на България по футбол.

„Този мач е бонус за нашия отбор. Играем срещу сериозен отбор от Първа лига. „Ботев“ спечели купата на България преди година. Има разлика в класите, но няма да се предадем без бой. Този мач ще бъде много полезен за нашия тим. Ще получим и по-ясна картина къде се намираме в момента“, каза Петко Петков. Той има проблеми с контузиите на двама основни футболисти.

„Контузен е Мариян Огнянов. На последната среща той си изкълчи глезена, а днес ще мине на допълнителни изследвания. Николай Христов също е с травма. Двамата са добри играчи за нашия отбор, но има и други, които ще могат да ги заместят. Думата късмет изключвам във футбола. Късметът е доста променлив. По-различни причини не постигнахме добри резултати последните мачове, а напрежение има у всеки отбор, който си поставя високи цели. И играчите трябва да свикват с него“, добави Петко Петков.