От Борусия се ядосаха на Байерн заради Марко Ройс

снимка: Facebook

Отношенията между Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) непрестанно се влошават. Поне така изглежда след атаката, която изпълнителният директор на „жълто-черните“ Ханс-Йоахим Вацке предприе срещу шампиона на Германия.

Вацке нападна колегата си от Байерн Карл-Хайнц Румениге в изявление за официалния сайт на Борусия, като разкритикува коментарите му във връзка с отказа на звездата на отбора от Дортмунд Марко Ройс да поднови договора си.

„Борусия (Дортмунд) с раздразнение отбелязва, че Карл-Хайнц Румениге в момента обсъжда вътрешни дела на отбора пред медиите. Сигурни сме, че всеки, който се интересува от футбол, знае какви са неговите намерения.

Чрез своето поведение Румениге влошава още повече вече напрегнатите отношения между Борусия и Байерн. Ние ще се придържаме към политиката си да не коментираме пред външни лица подробностите по договорите на нашите служители,“ се казва в съобщението на Вацке.

Отношенията между двата отбора се влошиха значително в последните две години,а причина за това бяха трансферите на двама от основните футболисти на Борусия – Марио Гьотце и Роберт Левандовски, в посока Мюнхен.