От БФС признаха: Целта на Първа лига бе да върнем ЦСКА

снимка: cska.bg

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев разкри любопитни подробности около ПФК ЦСКА и изготвянето на проекта за Първа професионална лига. Той разкри, че целта е била именно ЦСКА и Литекс да се завърнат в елита на българския футбол възможно най-скоро. Колев призна, че ако е бил изготвен оздравителен план, ЦСКА веднага е щял да бъде поканен в Първа лига.

"Първенството с 10 отбора нямаше такава интрига, каквото има новият формат. Да не говорим, че в един момент "А" група остана с девет тима, което беше трагедия. УЕФА ни препоръча хората, които изготвиха проекта на Първа лига. С тях бяхме на финала за Купата на България между ЦСКА и Монтана. Хората останаха впечатлени от атмосферата на стадиона. 

От самото начало идеята беше ЦСКА да се завърне в "А" група. Говоря за ПФК ЦСКА. Ако беше приет оздравителен план за ЦСКА, отборът веднага щеше да бъде поканен в Първа лига. Това го знаят всички, които участваха в срещите тогава. Същото важеше и за Литекс, който беше пратен в "Б" група - клуб също с титли и тежест в българския футбол", разкри Колев в предаването "От дузпа в тъч" на "Спортал".