Остри критики към съдията, подарил три точки на Реал

снимка: БТА/AP

Топ тема във футболна Испания цял ден днес е поведението на съдията Сесар Мунис Фернандес по време на двубоя между Елче и Реал Мадрид.

 

Снощи "кралския клуб" спечели с 1:2 гостуването си на новака, но по изключително скандален начин. Домакините бяха изравнили минута преди края на добавеното време, а в последните минути съдията отсъди престъпна дузпа за "нарушение" срещу Пепе.

 

Повторенията показаха, че такава е "силно преувеличена", като медиите в Испания, както и различни спортни дейци отново се изказаха против практиката да се свири в полза на Реал Мадрид и Барселона. Сандро Росел пък беше един от първите, които даде мнение по темата.

 

"Все още не мога да повярвам какво стана. Доказателствата говорят сами по себе си, аз няма какво да добавя", коментира президентът на Барса, а президентът на съдийската техническа комисия Викториано Санчес Арминио призна, че съдията снощи не е направил най-добрия си мач.

 

"Най-добре ситуацията може да бъде обяснена от него. Не знам как се чувства, ако има проблеми в семейството или нещо друго, което муи е попречило да бъде на най-доброто си ниво.

 

Лесно е да се види по телевизията, на забавен каданс, а осве това ти дават приближен кадър, линии и какво ли още не. Да си рефер е много трудно. Дори по-трудно, когато има играчи, които не правят нищо, за да помогнат на съдията. Даже обратното - те са там, за да излъжат", окментира Арминио.