Още един удар по "плавите": Без Теодосич на ЕвроБаскет

снимка: twitter.com

Сръбският национален отбор по баскетбол претърпя тежък удар, след като най-голямата звезда на "плавите" Милош Теодосич обяви, че няма да може да вземе участие на предстоящия ЕвроБаскет 2017. Капитанът е аут заради здравословни проблеми.

Сръбската баскетболна федерация съобщи, че Теодосич и старши треньорът Саша Джорджевич са взели трудното решение след дълъг разговор и консултация с лекари. Гардът няма да бъде възстановен напълно до началото на шампионата, а пропусна и по-голяма част от подготовката на сърбите. Затова те предпочитат да не влошат още повече състоянието му и да го оставят да почива.

"Трябва да се грижим за здравето на играчите и взехме съвместно решение Теодосич да пропусне предстоящото състезание", заяви Джорджевич и добави: "Той е играч, който е бил отдаден на националния отбор в продължение на години и желанието му да се състезава винаги е било страхотно. За съжаление, в тази ситуация това не е достатъчно. Това е голям удар за нашия тим, но продължаваме със същите амбиции".

Новият играч на ЛА Клипърс не е единственият баскетболист на Сърбия, който пропуска Евробаскет 2017. Центърът Мирослав Радулица и крилото Марко Симонович също са с травми. Под въпрос е и Неманя Недович, който има проблеми с рамото и все още не се знае дали ще бъде възстановен навреме за първенството.

Иначе ЕвроБаскет ще пропуснат и други големи звезди - Янис Андетокумбо от Гърция няма да участва заради контузия в коляното, а италианецът Данило Галинари се замеси в скандал след удар над съперник в контрола и бе наказан.