Още един бивш "армеец" търси пари - този път сумата е близо милион

Стана ясен още един бивш играч на ЦСКА, който си търси парите от клуба. Това е Сивард Спрокел, който игра на "Армията" през 2012 г. Холандският централен защитник има иск от близо 1 милион евро от фалиралото дружество.

Както знаете, наскоро 7 бивши футболисти на "червените" сезираха УЕФА в търсене на неизплатени възнаграждения на стойност над 1 милион евро. Те сториха това чрез профсъюза на професионалните футболисти FIFPro. За момента са ясни само имената на Спрокел и Бернардо Тенгариня, който има претенции за около 200 хиляди евро

За това информира изданието от Ниската земя "Voetbal International". Представителите на холандеца са обявили пред УЕФА, че няма да признаят никаква друга развръзка, освен плащане по сметките на Спрокел на пълната сума, търсена от него, иначе ще спрат лиценза на отбора за евротурнирите.

"Във финансов план, да отидеш да играеш в България си е чист хазарт. Там явно просто не обичат да плащат. Изследване в глобален план показва, че 45% от футболистите не получават заплатите си навреме. Ако изобщо въобще ги получат, както е в случая със Спрокел", допълват от изданието.