Осъдиха Илия Царски за лумпенска изцепка в Бургас

снимка: topgear.bg

Един от най-добрите ни автомобилни пилоти Илия Царски бе осъден заради лумпенска проява. Той получи 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок за незаконно повреждане на чужда собственост.

Царски бе признат за виновен в това, че на 22.09.2013 г. в Бургас на паркинга на стадион "Черноморец" потрошил BMW 530D, собственост на 28-годишна жителка на столицата, съобщиха от пресцентъра на бургаската съдебна палата. 

Илия Царски е осъден и да обезщети собственичката с 900 лева плюс законната лихва. Според обвинителния акт инцидентът е станал по време на рали. На един от завоите колата на Царски се удря в автомобила на друг участник - Пламен Камбуров. Подсъдимият губи контрол и се врязва челно в крайпътния билборд. На пистата пристига линейка и пожарна, но Царски отказва медицинска помощ.

По-късно той се отправил към боксовете на автомобилите, които се намирали на паркинга на стадион "Черноморец". Афектиран от начина, по който другият състезател му „сякъл" пътя на завоя, Царски се насочил към бокса на конкурента си и започнал да рита колата му в предния ляв калник, след което отишъл до задната част на автомобила и отново с крак ударил левия стоп. Това продължило не повече от две минути. Впоследствие станало ясно, че потрошеният автомобил е собственост не на състезателя, а на неговата приятелка. Царски може да обжалва присъдата пред окръжните магистрати.

Преди време Царски нарчече колегата си Пламен Камбуров "аматьор, който се е опитал да го убие". Пилотът имаше предвид именно инцидента в Бургас, след който вече има крими досие.