Ортис предрече: Кобрата няма да издържи и два рунда срещу Джошуа

Официалният претендент за световната титла на Антъни Джошуа във версия WBA Луис Ортис прогнозира ужасяващо падение за Кубрат Пулев. Почти сигурно Кобрата ще се изправи срещу британеца в битка за пояса на IBF, а кубинецът прави всичко възможно да измести мача във времето и да пререди Пулев за бой с Ей Джей. Ортис каза, че нашият боксьор няма да издържи повече от два рунда срещу британеца.

"Смея се на това, което Антъни написа, че се бие с най-добрите и за своята чест, а не за парите. Аз съм най-добрият на WBA, а той отказва да се срещне с мен. Предпочита да оваканти пояса, отколкото да се качи на ринга срещу мен. В такъв случай как така избира най-трудните си съперници? Това изобщо не е вярно, даже е много смешно. Защо не се откаже от пояса на IBF и не зареже Пулев, за да боксира с мен? Защото предпочита парите и лесната победа. А феновете ще разберат какво имам предвид, когато този мач се осъществи. Кубрат няма да издържи и два рунда. Той е лек съперник. Хората ще видят, че съм прав", избухна 38-годишният кубинец, цитиран от "Тема Спорт". 

Ортис няма поражение в кариерата си, като е побеждавал 27 пъти на ринга. Антъни Джошуа също не е губил никога - британецът е завоювал 19 победи в професионалния си път. Кобрата пък има 25 победи в 26 срещи, като загуби само от легендарния Владимир Кличко през 2014 година.

Мениджърите на Ортис натискат за двубой с Джошуа за титлата на WBA, но ще трябва да почакат до пролетта на 2018 година. Има и вариант, в който британецът да оваканти пояса и той да се разиграе между кубинския боксьор и следващия в ранглистата на асоциацията - Александър Устинов.