"Орлетата" накълваха лошо "Морето" в кървав мач

снимка: БТА

Пирин разби с 4:0 Черно море и продължвава с великолепните си игри, откакто Наджи Шенсой пое тима. "Орлетата" не оставиха никакъв шанс на варненци и забиха по 2 попадения във всяко от полувремената.

Срещата бе белязана от зверски сблъсък между звездата на домакините Маркиньос и Стефан Станчев от "Морето". Защитникът на гостите изгуби съзнание след единоборството. Играчите на двата тима се уплашиха и извикаха линейка, която навлезе с бясна скорост на терена. Цели 7 минути докторите оказваха първа помощ на ударения в главата Станчев. В крайна сметка той дойде в съзнание и се качи в линейката, която го откара в благоевградска болница.

Стефан Станчев ще остане под лекарско наблюдение минимум 24 часа и няма да се върне в Морската столица със своите съотборници. Лекарите се опасяват от мозъчен кръвоизлив и искат да са сигурни, че няма риск, преди да изпишат пострадалия футболист.

Драмата със Станчев подейства негативно на Черно море. Веднага след случката те свалиха гарда и Пирин ги разкова. Голове на Янко Сандански и Тодор Траянов преди почивката дадоха солиден аванс на домакините.

През втората част Дани Георгиев си вкара автогол, а голмайсторът на Пирин Мартин Тошев фиксира крайния резултат. 

С тези 3 точки Пирин вече диша много по-спокойно. отборът избяха на 3 точки от последния Монтана и се доближи също на толкова от 8-ия Ботев.

Черно море пък крета в средата на класирането и времето на Никола Спасов начело на тима май изчича.