"Орлетата" клъвнаха "бистришките тигри"

Пирин постигна много важна победа в борбата си за оцеляване с 1:0 над аутсайдера Витоша, предаде репортер на Sporta.bg. "Орлетата" зарадваха едва около 200 души на стадиона в Благоевград и след 3 поредни поражения живнаха. 

Единствения гол заби Конър Хендерсън. Британецът изпълни остро фаул встрани от вратата в 23-ата минута, а Аймен Суда заблуди стража Михаил Иванов ще ще играе с глава. Така кълбото се дотърколи в мрежата. В ситуацията обаче имаше засада на Суда, който пречеше на видимостта на вратаря, така че "бистришките тигри" могат да имат основателна причина да са недоволни от рефера от Пловдив Владимир Вълков и неговите помощници, които не му сигнализираха за положението.

Иначе мачът се игра при постоянен снеговалеж и тежък терен, което не позволи на играчите да покажат хубава продукция. Все пак и двата тима се хвърлиха мъжки и двубоят бе интересен. Гостите имаха няколко шанса да си тръгнат с точка, но бъркаха в последния пас и си личи, че липсата на достатъчно точки ги кара да играят без самочувствие.

Пирин пък трябва да съжалява, че не отбеляза поне още 1 гол. Въпреки това воденият от Милен Радуканов тим вече има 22 точки и се намира на 11-о място в класирането. Витоша пък буксува на последната 14-а позиция със скромния актив от 5 пункта.