Орешарски към Станка: Третият финал да е златен!

Третият финал да бъде златен!
снимка: Булфото

"Третият финал да бъде златен", пожела министър-председателят Пламен Орешарски на изключителната спортистка Станка Златева.

Премиерът се срещна днес в Министерския съвет със състезателката по борба Станка Златева и със спортист номер 1 на България и трети на Балканите Иво Ангелов. В разговора участваше и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

Г-н Орешарски сподели колко се радва на успехите на двамата български спортисти и им пожела нови победи. Министър-председателят се поинтересува как върви подготовката им и с какво би могъл да им бъде полезен.

Иво Ангелов обърна внимание на лошото състояние, в което се намира малката зала в Перник, където се тренира борба, бокс и вдигане на тежести. Премиерът Орешарски и министър Георгиева обещаха да обсъдят какви са възможностите да се помогне за залата.

Министър-председателят напомни, че тази година се предвижда рехабилитация на спортната зала във Варна, така че да бъде подготвена за Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. Същевременно пред завършване са многофункционалните спортни зали в Русе и Пловдив.

Станка Златева благодари за подкрепата на Министерството на младежта и спорта за осигурените средства за предолимпийската ѝ подготовка за олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

Станка Златева започва да се готви от понеделник в Баку под ръководството на наставника й Симеон Щерев. "Важно е да сме живи и здрави, другото само ще дойде", каза тя.