Ограбиха ас на Наполи с пистолет в лицето

снимка: БТА/AP

Неаполитански кошмар преживя италианският национал от Наполи Лоренцо Инсиние в събота вечер. Крилото стана жертва на въоръжен грабеж, което се превърна в печална традиция за играчите и роднините на Наполи.

Футболистът излязъл на вечеря заедно със съпругата си и няколко приятели. На връщане обаче очевидно бил разпознат от бандитите, които го набелязали и проследили по пътя към дома му. Инсиние бил в колата си заедно с жена си и двама приятели, когато на един светофар бил настигнат от двама мъже на скутер, размахали пистолети.

Те наврели дуло в лицето на футболиста и го принудили да им даде наличните си 800 евро, ценности, сред които скъп часовник "Ролекс" и две гривни на жена му. На всичко отгоре единият от двамата разбойници се оказал голям фен на Наполи. Според показанията на Инсиние той му казал:

"Посвети ми един гол в следващия мач."

Той е довечера срещу Фиорентина, като "небесносините" се надяват да прекъснат серията от 4 мача без победа (загуба от Юве и равен с Милан в Серия А, поражение и равенство с Виляреал и отпадане от Лига Европа).

Неапол изобщо не е безопасен град за богатите футболисти от любимия Наполи, а Инсиние е просто поредният играч, станал жертва на грабеж. Марек Хамшик например два пъти е бил обиран след заплаха с пистолет. Вече бившите играчи на Наполи Хуан Камило Сунига и Валон Бехрами също имат подобен неприятен опит, както и любимецът Лавеци и съпругата на Единсон Кавани.