Огън, кражби и кръв по трибуните на дербито на Сърбия

снимка: partizan.rs

Голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан завърши с драматична победа 1:0 за бившия европейски клубен шампион.

 

 

 

Както обикновено, не това бе най-интересното в самия сблъсък, защото истинският екшън отново беше по трибуните. Различни инциденти съпътстваха мача преди началото му, по време на 90-те минути и след последния съдийски сигнал.

 

 

 

Агитката на „гробарите“ използваха много факли като част от хореографията си за дербито, но по време на мача запалиха сектора за гости на сръбския „Мала Маракана“. Димът от пожара беше толкова гъст, а пламъците – толкова мощни, че съдията трябваше да спре играта за около 10 минути.

 

 

 

Две от големите фракции на агитката на Партизан са в голяма вражда помежду си и го показаха нагледно по време на дербито.

 

 

 

Преди самия мач пък част от феновете на Звезда са успели да откраднат голям транспарант „Ловци на глави“ от „гробарите“, като съответно е имало сбиване между група от привърженици. Поне един фен е в тежко състояние, а 41 са арестуваните преди и след мача.

 

Агитката на Цървена звезда:

 

 

Агитката на Партизан: