Официално! Стивън Петков е играч на Ботев

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) привлече в своя състав нападателят Стивън Петков. 22-годишният футболист сключи контракт с клуба за срок от 2 години и вече официално е състезател на „жълто-черните“.

Високият 185 см. голмайстор се присъедини към тренировките на „канарчетата“ преди около три седмици, след като не бе играл от края на април заради контузия и операция в глезена. По ирония на съдбата травмата се получи в мач на бившия му отбор Монтана именно срещу Ботев.

След успешни физически тестове Стивън Петков получи предложение за договор и стана част от състава на носителите на Купата и Суперкупата на България.

Новото попълнение на Ботев ще играе с овакантения от Омар Косоко номер 20 на гърба на фланелката.

Агентът на играча Генади Вучков, който е с основна заслуга за трансфера, изрази благодарност към медицинския екип на Ботев за отличната работа, с която са допринесли за по-бързото и качествено възстановяване на Петков. От клуба заявиха, че импресариото не е получил комисионна за трансфера на клиента му в Пловдив.

„Радвам се, че преминавам в Ботев. Смятам, че в Монтана успях да свърша едва 50% от работата си, желанието ми е в Ботев да разкрия пълния си потенциал. Бях посрещнат прекрасно в отбора, благодарен съм на треньорите и медицинския екип за всичко, което направиха за мен до момента. Амбициран съм за успехи с новия си отбор“, заяви роденият на 7 май 1995 г. Стивън Петков.