Официално: Спряха трансферите на Барселона до 2016

снимка: БТА/AP

Оставащите 10 дни от летния трансферен прозорец могат да се окажат натоварени за Барселона, след като ФИФА обяви официално решението си да отхвърли молбата за обжалване на каталунския клуб срещу наложеното по-рано през годината ембарго за трансфери.

Както е известно, в края на миналия сезон "блаугранас" получиха забрана да осъществяват трансфери, но от клуба подадоха молба за обжалване и, докато траеше преразглеждането от страна на футболния орган, испанският колос можеше да работи на трансферния пазар.

Днес обаче от ФИФА оповестиха решението си и отново наложиха трансферно ембарго, което влиза в сила от 1-и януари 2015 година и ще трае точно една година. По този начин Барселона ще пропусне зимния и летния трансферен прозорец през 2015, което автоматично означава, че отборът ще разполага в следващите два сезона с отбора, който започне и настоящата кампания.

до момента през лятото клубът адресира всичките си нужди, като взе двама вратари (Тер Стеген и Браво, двама защитници (Томас Вермален и Жереми Матийо), халф (Иван Ракитич) и нападател в лицето на Луис Суарес, закупен срещу 88 милиона евро.

До края на трансферния прозорец остават 11 дни, в които ръководството на тима желае да се подсили поне с един играч на позицията десен бранител. Предполага се, че това ще бъде Дъглас от Сао Пауло, който ще струва между 8 и 12 милиона евро на тима. Приоритетът беше Хуан Куадрадо, но играчът на Фиорентина е твърде скъп, а желанието на Барселона да го привлече през идното лято няма как да се осъществи заради наложената забрана. 

Наказанието обхваща всички входящи и изходящи трансфери, като Барселона няма да може да привлича и юноши според решението на ФИФА.