Официално! Петролен бос е новият собственик на Ботев

Най-старият футболен клуб у нас - Ботев Пд официално има нов собственик и надеждите на бултрасите за дострояването на Колежа получават криле. "Канарчетата" вече са мажоритарно притежание на бизнесмена Георги Самуилов. Петролният бос, който управлява мощната компания "Инса Ойл", полочи днес 60 процента от акциите на "жълто-черните". Джиросването бе осъществено по обед, чрез подписи от страна на председателя на Сдружение "ПФК Ботев" Апостол Апостолов и самия Самуилов.

Sporta.bg научи, че скоро ще бъде свикано Общо събрание на УС, на което ще бъдат извършени промени. Те ще касаят членовете на УС, а Самуилов и адвокатът му ще са сред новите лица в ръководството. Там ще е и Петко Ангелов - транспортният бос, който пое на плещите си голяма част от издръжката на ДЮШ в Ботев.

Сдружението запазва 1 процент от собствеността на клуба, разбра още Sporta.bg. То е носител и на емблемата на Ботев. 39 процента са в ръцете на ТЦ-ИМЕ - дружество в несъстоятелност, което бе част от активите на фалиралата банка КТБ. В момента в ТЦ-ИМЕ властват синдици, които обаче до момента не са показали интерес към случващото се в Коматево.

ЕТО КАК НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА "КАНАРЧЕТАТА" БЕ ОБЯВЕНА СДЕЛКАТА:

Днес, 30.08.2018г., бе сключен договор за покупко-продажба на част от капитала на ПФК "Ботев" АД. 

Г-н Георги Самуилов положи подпис под договор, с който негово дружество придобива от Сдружение "ПФК Ботев" 60% от капитала на Клуба.