Официално: Наливат 600 милиона в базата на Барса

снимка: БТА/AP

Легендарният стадион "Камп Ноу" ще претърпи сериозни промени в следващите 7 години, след като феновете на тима гласуваха 72% "за" проекта за реновиране на съоръжението.

Вчера се проведе своеобразен референдум, като "сосиос" на клуба трябваше да решат дали да одобрят плана на Сандро Росел за промени по клубната база на стойност над 600 милиона евро.

Росел подаде оставка по-рано тази година, но Хосеп Мария Бартомеу пое управлението на тима и настоя, че промените по "Камп Ноу" са приоритет №1 на ръководството.

"Много съм доволен - това е отличен ден, демократичен фестивал за феновете на Барселона. Гласуването ме направи много щстлив, както и фактът, че много членове на клуба гласуваха", сподели президентът.

"Най-важното е, че феновете определиха бъдещето на клуба с голямо мнозинство. Това е отличен пример за демократични ценности и целият свят видя това.

Членовете на клуба ми дадоха сила и ще продължим да работим много здраво, както винаги, и ще разрешим всички проблеми", каза още Бартомеу.

"Еспай Барса" ще бъде осъществен в периода 2016-2021 година, като включва подобрения по "Камп Ноу" (вдигане на капацитета на 105 хиляди места, както и построяване на покрив), построяване на ледена пързалка, нова баскетболна зала, както и подобрения по клубните офиси и "Ла Масиа".