Официално: Мейуедър срещу Пакиао на 2 май в Лас Вегас!

галерия:

Най-скъпият мач в историята на бокса вече е факт. Всички договори са подписани, а Флойд "Money" Mейуедър ще се изправи срещу Мани "Pacman" Пакиао на 2 май в легендарната "MGM Grand Garden Arena", Лас Вегас.

Преговорите между двата лагера вървяха интензивно в последния месец-два, като за радост на всички почитатели на бокса по цялото земно кълбо, един от най-очакваните двубои в цялата история на спорта най-сетне ще се проведе след едва няколко месеца.

След като Мани Пакиао първи се подписа под контракта между Mayweather Promotions и Top Rank Promotions, това най-сетне стори и Флойд Мейуедър, който даде съгласието си за битката.

Сблъсъкът в световната столица на хазарта ще счупи всички рекорди за боксов двубой до момента, като се очаква Флойд Мейуедър да прибере "лъвския пай" от 60% от приходите, генерирани от битката. По различни информации американецът ще заработи около 120 милиона долара от срещата, докато за Пакиао ще останат около 80 милиона - рекордни суми за историята на бойните спортове.

Според прогноза на ESPN и други авторитетни медии, двубоят Мейуедър - Пакиао може да генерира зашеметяващите 400 милиона долара.

Най-трудни бяха преговорите между двете телевизионни мрежи, които имат действащи контракти с двамата бойци - Showtime на Мейуедър и HBO на Пакиао. Двата ТВ гиганти влязоха в брутални преговори, като все пак бе договорено съвместно pay-per-view излъчване на срещата, подобно на двубоя в тежка категория между Майк Тайсън и Ленъкс Люис преди години.

4133695

Очаква се самият pay-per-view пакет за срещата да достигне рекордна цена от 89.95 долара, плюс допълнителни 10 долара за HD сигнал.

Флойд Мейуедър потвърди за успешните преговори в петък следобед чрез социалната платформа Shots, в която американецът инвестира част от парите си.

Двубоят на 2 май ще бъде и обединяващ титлите в полусредна категория на двамата боксьори. Американецът е шампион във версии WBA, WBC и списание “Ring”, докато Мани Пакиао притежава пояса на Световната боксова организация (WBO).

“Винаги основната ми цел е била да давам на феновете това, което искат. Това ще бъде най-голямото събитие в историята на спорта. Феновете на бокса ще станат свидетели на нещо велико на 2 май. Аз съм най-добрият в историята, като този мач ми предоставя нова възможност да демонстрирам уменията си и това, което мога най-добре - да побеждавам. Мани ще опита да стори това, което 47 преди него се опитаха, но не успяха да направят. Той ще бъде моята жертва №48”, заяви Мейуедър по отношение на касовия мач.

4133694

Световният шампион в осем различни категории Мани Пакиао също не скри задоволството си от успешните преговори.

“Чувствам се много радостен, че Флойд Мейуедър и аз ще можем да дадем на феновете мача, който те желаеха толкова много време. Те чакаха достатъчно и го заслужават. За мен е чест да бъда част от това историческо събитие. Посвещавам този двубой на всички фенове, които искаха той да стане факт. Надявам се, както винаги, да донеса слава на Филипините и всички мои сънародници по цялото земно кълбо”, довери Пакиао.

Флойд Мейуедър - младши все още няма поражение на професионалния ринг, като американецът е с “перфектен” актив от 47 победи от 47 мача - 26 от тях с нокаут. Идният вторник Мейуедър навършва 38 години, като за последно той записа две последователни победи над коравия аржентинец Маркос Майдана.

Мани Пакиао е с актив от 57 победи, 5 загуби и 2 равенства, като 38 от успехите на филипинеца са постигнати чрез нокаут.