"Офанзива" против митинга на управляващите

снимка: Булфото

Фракцията "Офанзива" се обяви категорично против провеждането на митинга на БСП утре, който ще съвпадне с шествието на феновете на ЦСКА, а и тези на Левски преди Вечното дерби за Купата на България.

По традиция, "червените" привърженици ще тръгнат от" Кравай“ от 11 часа сутринта, а час по-рано "сините" се събират пред НКП на "Тодор Александров".

Идеята за митинга на БСП никак не се е харесала на двете агитки, като от "Офанзива" излязоха с официално становище по случая. Членовете на фракцията настояват за незабавна отмяна на политическото шествие, а в същото време се разграничи от всякакви политически действия.

В същото време от фракцията бяха категорични, че единствените отговорни при евентуални сблъсъци ще бъдат "организаторите на политическия митинг".

Ето и пълното съобщение на "Офанзива":

"Категорично се обявяваме против това, едно от емблематичните места за събиране на привърженици на ЦСКА - Орлов мост, да бъде използвано за сборен пункт на партиен митинг, и то в деня на Вечното дерби.

Явно определени личности и организации се стремят да политизират утрешния мач, а в последствие ще се опитат и да правят изводи и заключения на база това какво ще се случи или няма да се случи при събирането на двете събития.

Припомняме на всички, от които зависи разрешението за провеждане на подобни мероприятия, че последствията от струпването на две големи групи хора, с разнородни политически убеждения, не могат да бъдат предвидени.

Отговорността за евентуален неприятен развой на събитията ще тежи единствено и само на организаторите на партийния митинг, както и на тези, разрешили провеждането му.

През последната седмица "Офанзива" беше замесена некоректно от някои медии в коментари на политически събития. Категорично заявяваме, че нашата организация не е политически обвързана с никого и никога няма да си позволи да агитира в полза на определена партия или формация.

Всеки наш член има свои политически възгледи и е свободен да участва в политиката, като това по никакъв начин не обвързва групата в нейната цялост. Искаме отсега нататък името на ”Офанзива” да се свързва само и единствено с ЦСКА София.