"Офанзива" изригна срещу БФС и ТВ7

снимка: Булфото

Феновете на ЦСКА от фракция "Офанзива" изригнаха срещу програмата на пролетния дял на шампионата.

Вчера бе обявен официално графикът на оставащите мачове до края на редовния сезон, а това предизвика гнева на ултрасите.

Феновете от "Офанзива" настояват, че любителите на играта отново са ощетени за сметка на телевизиите, изразявайки позицията си в декларация до обществеността.

Ето и позицията на "Офанзива" относно обявената вчера програма на пролетния дял на "А" група:

На вниманието на ТВ7, БФС и всички останали медии.

Футболът е за феновете!
Хората от телевизиите обаче явно са забравили това и си мислят, че са пълни господари на играта. Нека си припомнят, че футболът е най-великата игра, точно защото има най-многобройни привърженици. Именно заради многото фенове телевизиите успяват да извличат огромни печалби, а надолу по веригата клубове и футболисти също реализират сериозни финансови постъпления. Комерсиализираха любимия ни спорт до такава степен, че го превърнаха в машина за пари, а най-важните хора - привържениците, останаха на заден план.

Вчера отново бяхме ощетени при определянето на програмата за първенството - ЦСКА започва пролетния полусезон с гостуване в Бургас - денят е понеделник, а часът - 17:15. През есента имахме още 3 случая на гостувания в петък или понеделник - мачовете с Берое, Пирин и Нефтохимик. Отговорността за насрочването на тези мачове в неудобни дни и часове е само и единствено на ТВ7. Оставяме настрана множеството междинни кръгове, породени от новия формат на "А" група, наложен от БФС, както и липсата на осветление на доста от стадионите. Но ТВ7 неколкократно насрочваше мачове в следобедни часове на работни дни, въпреки че съответният стадион разполага с осветление. Всичко това е, с цел да не разместват програмата си в т.нар. "праймтайм", в който зрителите могат да се "наслаждават" на различни "риалити формати". Интересно ни е кой печели от това да има мачове в часове, неудобни за гледане дори по телевизията, а трибуните да бъдат по-пусти от всякога. Ние сме твърдо на мнение, че мачовете трябва да се играят в неработни дни, защото тогава максимално много хора могат да бъдат на стадиона. Срещи в останалите дни трябва да има само в краен случай, и то в часове, позволяващи и на фенове на гостите да бъдат на стадиона.

Този проблем не засяга само нас, но и привържениците на останалите отбори. Разчитаме, че те също ще предприемат действия и ще реагират, когато бъдат ощетявани по подобен начин. Наясно сме, че клубовете са зависими от парите на телевизията, но имаме уверение от хора от ръководството на ЦСКА, че ще направят всичко възможно, за да променят положението. Надяваме се и останалите клубове да не стоят безучастни и да защитават интересите на своите привърженици. Време е да сложим край на произвола на телевизиите!

Офанзива