Обявиха звездни тенис имена, които идват в София

Днес на пресконференция в зала „Опера“ в хотел InterContenintal Sofia новият турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович обяви първите участници на предстоящата надпревара. Голямата новина бе, че публиката в София ще има възможност да види на живо Стефанос Циципас!

Освен шампиона от NextGen финалите в Милано, ще видим носителя на титлата от Мастърс турнира в Париж Карен Хачанов. Завръща се и Стан Вавринка, а вълнуващите имена не спират дотук – шоуменът Гаел Монфис също ще е част от турнира, както и Николоз Басилашвили, Фернандо Вердаско и Баутиста Агут!

Чичото на световният №1 Новак Джокович застана начело на турнира вчера. Министърът на младежда и спорта Красен Кралев заяви, че „България вече е марка в световния спорт.“, като продължи още с: „Четвъртото издание на Sofia Open ще затвърди тази позиция. Това се очертава да бъде най-силното издание.“

Турнирът ще бъде излъчван в много повече държави, отколкото предишните издания и ще бъде сниман от медиите на ATP, които ще разпространяват сигнала. Ще се проведе между 3 и 10-и февруари, като първите два дни ще са за квалификациите. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от утре, като тази година ще са най-евтини в сравнение с минали години. За неделя и понеделник ще бъдат по 10 лв. на ден, за вторник – 20 лв. (безплатен вход за деца във вторник), за сряда – 30 лв. Ще има пакетни билети за дните от четвъртък до неделя (от 150, 250 и 350 лв. за всички дни). За децата до 14 г. във всички дни цената ще бъде на 50%.

4 „уайлд кард“-а ще отидат за българи, а 1 ще бъде запазен за звезда от Тура. Освен Джокович и Кралев, на брифинга бяха също изпълнителният директор Кей Годхинг и президентът на БФТ Стефан Цветков.

TennisKafe.com