Обявиха важни дати за бъдещето на ЦСКА-София

Арбитражният съд в Лозана обяви официално датите, на които ще гледа делата на ЦСКА-София срещу УЕФА. Очаквано това ще се случи на 23 и 24 януари (вторник и сряда) догодина. Информацията бе разкрита преди близо месец пред “Тема Спорт” от един от адвокатите, които движат делата на “червените” - Първан Първанов.

“Делата срещу УЕФА са две. Тъй като са много близки по съществото си, те се развиват едновременно пред един и същи тричленен арбитражен състав. През септември и октомври беше завършена размяната на писмени защити, след което ЦСКА направи някои допълнителни доказателствени и други искания. На 23 и 24 януари 2018 година са насрочени заседания в Лозана. Ако по някаква причина заседанията бъдат отложени, няма да е по наше желание", обясни Първанов.

Едното дело на клуба срещу УЕФА е по повод решението за отстраняването му от Лига Европа, а другото е за действията преди жребия, когато "червените" първо бяха включени в тегленето, но пет минути преди жребия да бъде изтеглен бяха заместени от Дунав (Русе). Българският отбор иска да получи и обезщетение от УЕФА. Евентуално решение се очаква в кратки срокове след заседанията през януари, ако няма усложнения около делата.