Обяснението на сър Алекс за провала на Дейвид Мойс в Юнайтед

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че посоченият лично от него за наследник на "Олд Трафорд" Дейвид Мойс не е успял да оцени колко голям клуб поема и логично е бил уволнен през април тази година.

В допълнението към автобиографията си легендарният шотландец разкрива, че сънародникът му Мойс, който го наследи начело на "червените дяволи" през лятото на 2013 година, е виновен за слабия изминал сезон, а не играчите.

20-кратните шампиони на Англия останаха на седмо място в Премиършип, не спечелиха нито един трофей и пропуснаха да се класират за европейските клубни турнири.

72-годишният Фъргюсън се оттегли от кормилото на Юнайтед след 26 години начело на отбора, оставяйки тим, който току-що бе станал шампион на Англия.

Решението да бъде заменен от Мойс обаче не е било само негово, а и на цялото клубно ръководство и е изглеждало като правилно в началото, посочва БТА. Сър Алекс обаче оценява като грешка факта, че Мойс изцяло е сменил треньорски екип в Юнайтед, поставяйки свои хора, които преди това са били с него в Евъртън.

"Привличането на Хуан Мата през миналата зима даде надежди, че нещата ще тръгнат добре за Мойс. Но той бе притиснат от всички страни, а лошите резултати идваха един след друг. Познавам това усещане, тъй като през 1989 година аз бях в същата ситуация", пише Фъргюсън и допълва, че Юнайтед се е оказал прекалено голям клуб за Мойс и логично е трябвало да настъпи промяна.