Нюх: Играч на Славия вдигна луксозен хотел за 1 200 000 лева

снимка: SPORTA.BG

Вратарят на Славия Марио Кирев построи екзотичен хотел за 1 200 000 лева в родния си град Сапарева Баня.

С пари от собствени спестявания, от проект към ДФ "Земеделие" и кредит 26-годишният страж на белите е изградил точно копие на прочутите наколни малдивски къщички със сламени покриви, заобиколени отвсякъде с лазурни води, познати ни от туристическите проспекти, разкрива "Струма". Комплексът се състои от две къщички, покрити с палмови листа, и лоби бар. Вътре има 8 стаи и четири мезонета, а пред тях се простират два басейна, до които се слиза директно по стълба от хотелската стая. Марио Кирев е оставил майка си Лилия да върти хотела, докато той тренира или играе мачове от първенството.

Репортер на вестник "Струма" откри футболиста по телефона и той прие да разкаже как се е зародила оригиналната му идея да се впусне в туристическия бизнес:

"Роден съм в Сапарева баня и реших да инвестирам в туризма, тъй като тук това е основен поминък. Теглих кредит, спечелих проект от фонд "Земеделие", добавих мои спестявания и изградих хотел по подобие на хотелска верига на Малдивите. Бях там, впечатлих се от архитектурното решение и ми дойде идеята да направя такъв кокетен хотелски комплекс и в моя роден град. Възползвах се от природните дадености на Сапарева баня - топлата минерална вода и красивата планина", обясни Марио.

Дали начинанието му ще има и бизнес успех, тепърва ще се разбере, но местните са единодушни, че хотелът е изключително интересен и нетипичен за района, което със сигурност ще привлече клиенти, жадни за екзотика.

Марио Кирев е една от надеждите на родния футбол, той започва спортната си кариера на 11 години в детския отбор на ФК Германея в Сапарева баня. На 14 г. започва да играе в юношеския отбор на ФК Славия, през 2007 г. подписва договор с клуба като професионален футболист. Заради добрите си изяви в мача срещу Румъния на 19 ноември 2008 г. е забелязан от скаути на Ювентус и след кратък пробен период е привлечен от италианския гранд. Пред възможността да бъде трети вратар или да премине под наем в друг клуб той избира второто и е отстъпен за шест месеца на швейцарския Грасхопърс. От февруари 2010 г. играе под наем пак в Швейцария, но този път във ФК Тюн.

В Ювентус е бил вратар от 2009 до 2012 г., след което става играч на румънския Поли Тимишоара. През 2015 г. се връща отново в Славия като вратар.