НСА награди Жак Рох с "Доктор Хонорис Кауза"

снимка: SPORTA.BG

Президентът на МОК д-р Жак Рох бе удостоен с титлата "Доктор Хонорис Кауза" на НСА, предаде  БГНЕС.

 

Подобно признание той е получавал от спортни академии в Украйна, Полша, Румъния и други. Веднага след като получи дипломата и медала си Рох изнесе академична лекция на тема "Образование и спорт".

 

Първият човек в международния спорт обеща другата година да присъства в академичния живот на НСА с лекция по ветроходство или ръгби.

 

Официалните лица на награждаването бяха Стефка Костадинова, Весела Лечва, съпругата на Рох Анна Рох, посланикът на Китай Джан Ван Суей, президентът на БФС Борислав Михайлов, областният управител на София Тодор Модев, генералният секретар на БОК Делчо Горанов, президентът на ПФЛ Валентин Михов, вице-президентът на БОК Валентин Йорданов, вицепрезидентът на БФС Валентин Касабов, посланикът на Белгия Михалсен, олимпийската шампионка Румяна Нейкова и Свилен Нейков, както и новият президент на федерацията по гимнастика Йордан Йовчев.

 

Жак Рох изрази своята благодарност за наградата. "Щастлив и горд съм да получа титлата Доктор Хонорис Кауза на НСА. От името на МОК благодаря за тази чест", заяви Жак Рох.