Нойер с жестока шега за сметка на Роналдо

Германският национален вратар Мануел Нойер си направи жестока шега за сметка на суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, когато отговори на въпрос за Златната топка. Стражът на Байерн е сред 23-мата номинирани от ФИФА футболисти, които имат шанс да се борят за най-ценното индивидуално отличие.

Нойер е сред фаворитите заради успешната кампания на Германия на Световното първенство 2014, като някои булевардни медии в страната дори предприеха пропаганда, за да увеличат шансовете му да стане първият вратар със Златна топка.

На въпрос преди контролата между Германия и Испания дали Нойер мисли, че има шанс да спечели отличието, вратарят коментира по крайно любопитен начин.

„Аз съм спортист, а не някакъв посланик на марка обувки, въпреки че и аз имам спонсорски договори. Но аз не съм човек, който позира по гащи“, заяви Нойер, явно визирайки фотосесиите на Кристиано Роналдо, който си има собствена марка бельо.

„Колкото до шансовете на един вратар да спечели Златната топка... Тези награди се дават на базата на вкарани голове, направени асистенции, създадени положения. Много рядко се оценява добрата игра в защита, въпреки че тези постове са изключително отговорни, особено вратарският, за който хората се сещат само когато има фрапиращи грешки“, каза още вратарят на Байерн.