Ново развитие около емблемата на ЦСКА, синдик Дора Милева внесе документи

Синдик Дора Милева е внесла нови документи в съда, с които да бъде задвижена процедурата по изплащането на дължимите пари към кредиторите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. 

Както е известно, още на 11 октомври "Ред Енимълс" плати осем милиона лева, след като спечели търга за емблемата на "армейския" клуб, но парите все още не са преведени към останалите лица. 

Причината е, че има неуредици около няколко имота на морето, които са със спорен статут. Синдик Милева е категоричен, че са собственост на фалиралото дружество, докато фирмата "Камеко" твърди, че са нейни. 

Още преди месец съдът поиска нужната документация от синдика, но тя бе внесена чак в петък, на 12 април. От това обаче все още не става ясно кога ще стартират плащанията, като тепърва се очаква да има развитие и по този казус, пише "Тема спорт". 

През седмицата съдът е получил и молба от "Трейс-Пътно строителство АД", която е предадена на синдик Дора Милева за разпореждане, тъй като въпросната фирма предостави земи в полза на фалиралото дружество през сезон 2014/15, когато неин представител е Галин Михайлов, който бе акционер в ПФК ЦСКА АД.