Ново 20: Малага скача на Реал заради финансова изгода и чест

снимка: Малага

Испанските медии продължават френетично да изчисляват какво печели и какво губи Малага, ако успее да надвие Реал довечера и да даде по този начин титлата на Барселона.

По сметките на As андалусийският тим в крайна сметка има финансов интерес от това да спечели, а не да загуби или да завърши наравно.

При три точки за Реал и титла за „белите“ Малага ще инкасира 1 милион евро, полагащи се на клуба от трансфера на Иско на „Бернабеу“.

Но! Изчисленията показват, че заради процентите от телевизионните права, които ще важат през следващите 5 сезона - до 2022 г., Малага ще се окаже на печалба, ако бие госта от Мадрид.

При крайна 11-а позиция в класирането за Малага, която е 100%-ова за тима при победа над Реал, клубът ще прибере 3.06 милиона евро още това лято и общо 8.74 милиона, според прогресията за 5 години до 2022-а от телевизионните пари, пише Гонг.

В случай на 12-о място в крайното подреждане сумите за клуба ще бъдат 2.75 милиона веднага и общо 7.86 милиона за 5 години.

А при 13-а позиция, което е най-лошият вариант за Малага, сумите са 2.45 милиона сега и 7 милиона общо за петилетката.

Разликата между 8.74 милиона евро и 7 милиона евро е точно 1.74 милиона. Тоест Малага може да грабне за 5-годишен период със 740 000 евро повече при победа над Реал, отколкото при успех и титла на столичани и активирането на бонуса „Иско“.

В класирането преди неделните мачове Малага е 11-и с 46 точки, колкото има и Валенсия /с по-лоши показатели от преките двубои с Малага/, а 13-и сега е Селта с 44 пункта.

Валенсия приема Виляреал, а Селта – Реал Сосиедад, като и двата мача са от 17:45 наше време. Тоест Малага ще знае какво са направили конкурентите при началния съдийски сигнал срещу Реал, който е в 21:00.