Ново 20: Литекс си иска титлите и участията в Европа от УЕФА

снимка: pfclitex.com

Литекс ще поиска от УЕФА да им присъди четири участия в ШЛ заради четирите титли на България, спечелени от ловчанлии. Това става след пресконференцията на "Българска армия", в която адвокатът Първан Първанов посъветва клуба да отстоява правата си пред европейската футболна централа.

Както знаете, УЕФА присъди на ЦСКА-София 4 титли на България и участията на Литекс в КЕШ/Шампионската лига, които се изразяват в 16 мача. Това е така, тъй като "червените" са наследник на ловчанлии от 2016. Тогава те се обединиха с Чавдар (Етрополе) и се преместиха на "Армията". Литекс, от своя страна, взе лиценза на Ботев (Луковит) и заигра в Трета лига, като след това се класира в по-горното ниво.

Новият Литекс, който се финансира от единия от босовете на ЦСКА-София ще претендира пред УЕФА, че е наследник на стария Литекс, който се премести на "Армията". ЦСКА-София пък ще поиска от европейската футболна централа да им признае 25-те участия на фалиралия ЦСКА в КЕШ/ШЛ, но най-вероятно това ще се случи при плащане на 8 млн. лв. за емблемата и активите на "армейците", а също така и дълговете им по дела във ФИФА.