Ново 20: Цвети Стоянова се метнала от 6-ия етаж заради нещастна любов

Любовна мъка е сломила окончателно гимнастичката Цветелина Стоянова, чиито опит за самоубийство потресе България. Неудачи в живота и огромното напрежение в спорта тласнали грацията към опита да сложи край на живота си, пише столичен седмичник.

Както Sporta.bg съобщи, във вторник около обед световната шампионка от Измир - 2014 се хвърли от шестия етаж на жилището си в "Надежда", а до сряда вечер лекарите от "Пирогов" все още се бореха да я спасят. Два дни по-рано, в неделя, тя е направила първи опит да се самоубие, само че неуспешен.

Чашата преляла, след като отношенията с приятеля й Александър Любенов отивали към раздяла. 

Това, заедно с изваждането от националния ансамбъл за европейското първенство, се оказало непосилно за разклатената й психика. 

Как едно младо момиче решава ей така да се хвърли от 6-ия етаж. Близки до Цвети разказват, че красивата девойка не била на себе си поне половин година. "Промени се много, стана нервна и затворена, чудеше се дали да се откаже от спорта, или да продължи поне до олимпийските игри в Рио през август. Напрежението в залата вече не й понасяше. Все едно не беше самата тя...", твърдят от гимнастиката. Според тях състезателката е имала дълбока депресия и страхова невроза.

Миналата седмица се оказала изключително тежка за отчаяната от живота Цветелина. Отношенията с приятеля й Александър Любенов, който е резервен вратар на Левски, изведнъж се влошили.

Дългучът с ръкавиците, който иначе пристигна първи в "Пирогов" след инцидента, още тогава е променил статуса си във Фейсбук от обвързан на свободен. Коeто означава, че слага край на връзката.

Точно тогава дошъл поредният удар. На тайно съвещание във федерацията по гимнастика шефката Илиана Раева и треньорката на ансамбъла Ина Ананиева решили, че Цвети няма да играе на европейското първенство в Израел. Вместо нея в състава вписали резервата Любомира Казанова, дъщеря на треньора по кано-каяк Милко Казанов, който е на висок скок и в спортното министерство.. 

Аргументите им били два - едно на ръка, че Стоянова сама признавала, че не се чувства добре психически, и второ, че на последните съчетания на турнирите за световната купа в София и испанския град Гуадарахара се представила доста под възможностите си. 

За смяната на Цвети знаели само няколко жени от федерацията, както и гимнастичката.

Без да знаят за промяната обаче от БиТиВи поканили ансамбъла в студиото и Цвети също била там. В последния момент на път от гримьорната към студиото на нея й станало зле, тя поискала да си ходи, разказва свидетел на случката. Разстроена, грацията се прибрала у дома. Там хванала ножа и опитала да си пререже вените. Само че не успяла. Обадила се на своя близка да дойде при нея. Двете спрели кръвта с подръчни превързочни средства, без да викат лекар. 

Още същия ден обаче Илиана Раева и Ина Ананиева научили за инцидента. Дори преди заминаването за Тел Авив Ананиева съобщи, че Цвети е във влошено здравословно състояние.

Кой знае какво е ставало в главицата на това дете, коментира вчера от Израел Ананиева.

Докато отборът летял за Виена, Цвети направила втория опит за самоубийство...

Истината е, че нейните наставнички са знаели, че тя може да направи такова нещо. Още през април в лагера в "Спорт Палас" тя е казала на останалите момичета, че повече не й се живее. 

Била е в много силна депресия. Защо от отбора не са взели мерки?, питат се в гимнастиката. 

Други приятели на Цвети и футболиста пък твърдят, че двамата си били заедно до последно. Връзката им вървеше чудесно, не търсете сензации, където ги няма, казват близки до двойката.