Новият в ЦСКА разкри пореден скандал

снимка: cska.bg

Новото попълнение на ЦСКА Гуидо ди Вани даде интересно интервю пред официалния сайт на "армейците". В него нападателят разкрива ситуацията около проваления му трансфер при "армейците" преди около година и половина. Най-любопитното е, че Ди Вани заявява, че никога не е съдил ЦСКА, а тези, които са завели делото, са фалшифицирали неговия подпис.

Гуидо, вече направи две тренировки с ЦСКА. Какви са първите ти впечатления?

- Казано накратко - добър отбор и много топли хора. Всичко е наред, условията са отлични, а и се играе качествен и бърз футбол. Все пак ми трябва време да опозная новостите.

Как се стигна до идването ти в ЦСКА?

- Разбрах за офертата от моя мениджър и не се замислих. Надявам се ЦСКА да ми е добър трамплин за реализация, но същевременно искам да дам много на този отбор.

Преди около година и половина ЦСКА пак те искаше. Защо се провали трансферът тогава?

- Клубът, за който играех по това време - Спортиво Лукеньо, не искаше да ме пуска никъде. Едва 6 месеца по-късно склониха да ме продадат и заиграх в един от топ отборите на Парагвай - Гуарани. Отборът винаги се бори за местата на върха, а сега им предстои и участие в Копа Либертадорес.

Стигаме до много важен момент. В България разбрахме, че си завел дело срещу ЦСКА за сериозната сума от над 400 000 евро заради проваления ти трансфер...

- Сега ще ви разясня ситуацията. Никога не съм завеждал дело срещу ЦСКА. Никога не съм имал намерение да го правя. Във връзка с проваления ми трансфер преди, мога да кажа следното - тогава в  Парагвай дойдоха шест португалски мениджъри, които ми предлагаха тази сделка - да премина в ЦСКА. Те обаче не са мои агенти. Никога не съм ги оторизирал да ме представляват. Оказа се, че тези шестимата са завели делото. Показаха ми документ, който трябва да е подписан от мен, но под моето име не стои подписът ми. Някой друг се е подписал вместо мен. Това ви го гарантирам.

Искаш да кажеш, че дори не си знаел, че някой е завел дело срещу ЦСКА от твое име?

- Категорично не знаех и много се учудих, защото с моя истински мениджър не сме имали намерение да съдим ЦСКА.

Коя е типичната ти позиция на терена?

- На върха на атаката се чувствам най-добре

Аржентинец си, но името ти като че ли е италианско?

- Да, така е. Прадядо ми и прабаба ми са от Италия. Предстои ми пътуване до Рим, защото трябва да си взема и италианския паспорт.

Заб. Армейци, Гуидо ди Вани подписа декларация, с която подкрепя своите твърдения относно делото срещу ЦСКА. Клубът си запазва правото да ви информира своевременно за предстоящите действия последващи от това събитие.