"Новият стар" национал Вия: След 3 години още искам да печеля

Испанският нападател Давид Вия се завърна в отбора на "Ла Фурия" след 3-годишно отсъствие. Селекционерът Хулен Лопетеги отправи повиквателна на тарана на Ню Йорк Сити, който прави истински фурор в САЩ. Бившият нападател на Атлетико (Мадрид) и Барселона ще трябва да помага на "Ла Роха" да победи Италия в световните квалификации. Вия бе изключително радостен да се завърне след такова голямо отсъствие и каза, че се чувства прекрасно сред приятелите си, които не е виждал отдавна. Той похвали младата надежда Марко Асенсио, като го отличи за невероятната работа на тренировките.

"Идвам да печеля след 3 години. На седмото небе съм, радостен съм да видя отново приятелите си, не само тези на футболното игрище. Имам страхотни спомени тук и сега отново ще ги изживея", сподели развълнуваният 35-годишен ветеран.

"Винаги съм тук, за да помогна. Ще дам всичко в мача с Италия. Треньорът решава дали ще играя, аз съм тук и съм още една опция в състава", заяви Вия.

"Пристигнаха много млади играчи, които се налагат в клубовете си. Всички мислим, че след като спечелихме световното първенство е трудно да продължим серията си, но изглежда, че новото поколение си го бива", сподели с усмивка испанецът. "Марко Асенсио се наслаждава на играта. И ние ще му се наслаждаваме много години наред. Той полага неимоверни усилия, за да попадне в стартовия състав", похвали той своя млад съотборник.