Новият национал научил за повиквателната, докато цъкал на телефона

снимка: lap.bg

Халфът на Славия Иван Минчев бе изненадата в състава на Петър Хубчев за контролната срещу със Саудитска Арабия на 13 ноември в Португалия. Футболистът, който е роден в Казанлък, не успя да повярва, че е стигнал до националния отбор на България. Той разкри, че е научил за повиквателната, докато четял спортни новини на телефона си. Минчев заяви, че това е сбъдната мечта и си пожела да се представи на ниво, а това да не е единствената му повиквателна.

"Научих вчера от медиите. Докато цъках на телефона, ми се появи заглавие, че Хубчев е повикал дебютант за контролата със Саудитска Арабия. Стана ми любопитно, отварям да чета и какво да видя - моето име! Изненадах се наистина", разкри любопитната случка Минчев пред "Блиц".

"Изненадан съм, не го крия. Винаги съм мечтал да бъда в националния отбор, но не съм вярвал, че ще успея да стигна до него. Много съм благодарен на треньора Хубчев за доверието, което ми гласува. Не съм разговарял с него. Знаех, че идва на нашите мачове, той е по всички стадиони и постоянно гледа футболисти. Но не знаех, че следи конкретно мен", сподели халфът на "белите". 

"Това е голяма отговорност - да носиш националната фланелка, да защитаваш герба на родината. Надявам се да се представя добре, да оправдая доверието и дано това не е първата ми и единствена повиквателна за националния отбор", пожела си Иван Минчев.