Новият министър иска спорт и бизнес да работят заедно

снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на новата покрита писта за картинг "Картинг Ринг".

Съоръжението е изградено с частна инвестиция на стойност над 1,5 милиона лева в един от софийските молове. То ще се използва и от Българската федерация по картинг, която ще обучава на него младите си пилоти. За целта е изградена зала със специални тренажори.

"Приех поканата да присъствам на тази церемония, защото виждам реализирането на проект, който изцяло съвпада с един от основните ни приоритети - бизнесът и федерациите да работят заедно и в тясно сътрудничество. Изключително радостен е фактът, че много деца ще направят тук първите си стъпки в атрактивните автомобилни спортове. Което пък се покрива с друг наш приоритет - подрастващите да бъдат физически активни, за да растат здрави и оттам да има по-широка база за селекция в професионалния спорт. Това съоръжение ще бъде полезно не само за картинга, но и за федерацията по автомобилизъм", заяви спортният министър.

Красен Кралев даде старт на първата обиколка на новата писта, а след това сам изпробва качествата й с един от картовете. На събитието присъстваха председателите на Българска федерация по автомобилен спорт и на Българска федерация картинг спорт - Радослав Козлеков и Йордан Върбицалиев.