Новият бос на Астън Вила обеща клубът да е номер 1 в света до 10 години

Новият собственик на Астън Вила си е поставил амбициозни цели и иска бирмингамци да станат най-известният клуб в света след 10 години.  39-годишният бизнесмен Тони Ксиа, който е собственик на компанията „Рекон Груп“, вече притежава 100% от тима, закупувайки го от Ранди Лърнър за 60 милиона паунда  и вече прави сериозни планове за бъдещето. 

„Моята амбиция е да върна Вила в Топ 6 в следващите 5 сезона и малко след това се надявам, че клубът ще бъде един от трите или пък защо не дори най-известният и популярен, за около 10 години“ заяви Ксиа пред „Гардиън“. 

„Досега каквото съм планирал в кариерата си съм постигал. Никой не вярваше в началото, но аз направих това, което исках, без да има значение колко години бяха необходими“ добави китаецът, който планира да се пренесе да живее в Бирмингам, за да бъде по-близо до Вила. 

„Хората трябва да знаят, че аз съм един от тях и ще направя всичко, за да върна клуба в елита. Вярвам, че максимално бързо всичко ще се подреди както искам и след година ще бъдем щастливи“ изтъкна Ксиа, чийто нов клуб вече се готви за живота извън Висшата лига. 

Счита се, че през следващата седмица той ще проведе разговори с Роберто ди Матео, който е с най-големи шансове за нов мениджър и ако всичко е наред още преди края на месеца италианецът ще бъде обявен за нов наставник.