Нови грижи за Левски: Трима основни играчи аут за Лудогорец

снимка: lap.bg

Дисциплинарната комисия към БФС глоби Левски с общо 2000 лева за нецензурни и вулгарни скандирания, както и за хвърлени предмети по време на финала срещу Славия за Купата на България. "Сините" загубиха срещата с 2:4 след изпълнение на дузпи и донесоха нов горчив вкус в устата на гладните за трофеи привърженици. 

Неприятните новини за 26-кратните шампиони обаче не са ограничени само дотук. Трима основни играчи на Левски са наказани и ще пропуснат важния мач с Лудогорец от 34-ия кръг на Първа лига. Това са Хали Тиам, Жорди Гомес и Холмар Ейолфсон.

Тимът от "Герена" все още се бори да запази третото място, което да му даде право на участие в пресявките на Лига Европа, а преследвачът Берое дебне само на два пункта зад "сините".

Решения на Дисциплинарната комисия на БФС:

Финал Купа България

С предупреждения - 11 състезатели

Със спиране от състезателни права ССП лв.

Хали Тиам Левски 1 250
Жорди Гомес Левски 2 200
Холмар Ейолфсон Левски 2 200

ПО ДОКЛАД

По сезиране от Комисия "Етика и феърплей", на основание чл.4, във връзка с чл.5, ал.1 и чл.6, ал.8 от ДП /2017/2018/, за нецензурни и вулгарни скандирания - ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева. За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 от ДП /2017-2018/ ДК наказва ПФК " Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева. ДК задължава ПФК Левски гр. София да възстанови щетите на Национален стадион "Васил Левски" гр. София.