Нови два медала и още една квота от борците в Лас Вегас

снимка: bul-wrestling.org

Още два медала и една квота за олимпиадата в Рио спечелиха борците ни на световното в Лас Вегас. Отличията на Владимир Дубов и Джанан Манолова са в неолимпийски категории.

Дубов загуби единствено от шампиона при 61-килограмовите Хаджи Алиев (Азербайджан). За бронза той надви Масакази Камой (Япония) с 3:2. Алиев пък помете с технически туш монголеца Номин Батболд за титлата. 

Манолова (60) бе последната ни представителка при жените, които събраха общо три бронза. Тя надви китайката Сун за отличието с 3:1. Шампионка в категорията стана Светлана Херхел от Украйна.

Квотата бе за бившия ни световен шампион Михаил Ганев (86), който се завърна след поредните си контузии. Той падна с технически туш от иранеца Алиреза Каримимахиани в спора за третото място, но класирането му там гарантира участие на олимпиадата. Шампион стана Абдулрашид Садулаев от Русия.

Голямата сензация бе при 97-килограмовите, където световният номер 1 Абдусалам Гадисов (Русия) загуби титлата след 5:5 от младия американец Кайл Снайдър.

"24 часа"