Нови български победи на Великден

Даниел Асенов се класира за четвъртфиналите на световното  първенство по бокс за младежи, което се провежда в зала "Арена  Армеец" в София. 

Тайсъна, както е известен роденият в ямболското село  Кукорево състезател, победи по точки Батамир Гамболд от Монголия в своя втори мач в кат. до 52 кг и си гарантира място в топ 8  на шампионата.

Мачът премина изцяло под диктовката на българина, като още в първия рунд той успя да прати в нокаут играещият с обратен гард Гамболд. Даниел бе по-активният, нанесе повече удари и  заслужено спечели с единодушното решение на съдиите - 3:0  (29:28, 30:27, 30:27).

На четвъртфиналите Тайсъна ще боксира срещу Масуд Юзифзада  от Азербайджан, който победи по точки Абдулхаи Шарахматов от  Узбекистан. Победа срещу азера ще гарантира на българина квота  за Младежките олимпийски игри в Нанджинг през август.

Във всяка  категория при младежите визи получават първите 6, като освен  полуфиналистите до тях ще стигнт и двама от загубилите на  четвъртфиналите, които ще бъдат определени в директни двубои.

След Даниел Асенов (52 кг), за четвъртфиналите в категория  до 75 кг се класира и Николай Чавдаров.

Бронзовият медалист от  европейско първенство победи по точки Мохамед Мабруки от Тунис с пълно единодушие при съдиите - 3:0 (29:27, 29:27, 29:27) и се  класира за четвъртфиналите на шампионата. 

Негов съперник в битката за директна квота за младежката  олимпиада в Китай ще бъде украинецът Рамил Гаджиев, победил по  точки корееца Юн.